Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 99 + 57

    Answer: 99 + 57 = 156
  2. 2. Algebra

    Factorise: 32x + 20

    Answer: 4(8x + 5)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 10cm and height 6cm

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:18

    Answer: 1:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 24, 13, 9, 25, 13

    Answer: 16

Tuesday 16 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 42 + 45

    Answer: 42 + 45 = 87
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 15, 17, 19, 21, ...

    Answer: 23
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 7cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:24

    Answer: 1:4
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 17 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 32 + 99

    Answer: 32 + 99 = 131
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x + 3x

    Answer: 12x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 16:4

    Answer: 4:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 15, 4

    Answer: 7

Thursday 18 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    List the first 5 multiples of 7

    Answer: 7, 14, 21, 28, 35
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x + 10

    Answer: 2(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 4cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:20

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 31, 31, 15, 38, 16

    Answer: 23

Friday 19 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9.2 + 1.3

    Answer: 9.2 + 1.3 = 10.5
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 20, 22, 24, 26, ...

    Answer: 28
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 14cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:6

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 13, 16

    Answer: 13.666666666667