Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 18 + 18

    Answer: 14
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 3x

    Answer: 9x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 17.3cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:1, the difference between shares is 60. What are the shares?

    Answer: 80 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the median of: 11, 8, 5, 5, 9

    Answer: 8

Tuesday 6 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 18 + 11

    Answer: 18 + 11 = 29
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 4x

    Answer: 10x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 14.cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 49

    Answer: 24.5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 7, 14, 20, 7

    Answer: 11.2

Wednesday 7 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1.7 + 3.3

    Answer: 1.7 + 3.3 = 5
  2. 2. Algebra

    Simplify: 4x + 2x

    Answer: 6x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:10

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Thursday 8 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 77 + 66

    Answer: 77 + 66 = 143
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 5 = 20

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:8

    Answer: 3:1
  5. 5. Statistics

    Find the median of: 19, 10, 6, 18, 14

    Answer: 14

Friday 9 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 41 + 19

    Answer: 41 + 19 = 60
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 9x

    Answer: 16x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:25

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 19, 19, 23, 34, 21

    Answer: 15