Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 49 + 25

    Answer: 49 + 25 = 74
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 3 = 13

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 11.5cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 25:30

    Answer: 5:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 10, 4, 12, 20

    Answer: 12.2

Tuesday 18 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 69 + 29

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 9x

    Answer: 16x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:10

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 2 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 19 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 28 + 93

    Answer: 28 + 93 = 121
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 30, 35, 40, 45, ...

    Answer: 50
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:10

    Answer: 3:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 17, 5

    Answer: 8.3333333333333

Thursday 20 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 × 12

    Answer: 12 × 12 = 144
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x + 4x

    Answer: 13x
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 12cm and height 6cm

    Answer: 36cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:21

    Answer: 2:7
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 24, 18, 19, 22, 28

    Answer: 10

Friday 21 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 64 + 51

    Answer: 64 + 51 = 115
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 7x

    Answer: 13x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:1, the difference between shares is 78. What are the shares?

    Answer: 91 and 13
  5. 5. Statistics

    Find the median of: 12, 20, 15, 17, 7

    Answer: 15