Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 × 9

    Answer: 12 × 9 = 108
  2. 2. Algebra

    Simplify: 3x + 3x

    Answer: 6x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, hypotenuse = 12.7cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:3, the difference between shares is 22. What are the shares?

    Answer: 88 and 66
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 4 on a fair die?

    Answer: 16

Tuesday 21 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 15

    Answer: 35
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 8x

    Answer: 14x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:10

    Answer: 3:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 2 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 22 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7.9 + 1.3

    Answer: 7.9 + 1.3 = 9.2
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 3x

    Answer: 10x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 11.5cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 16:20

    Answer: 4:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 6 on a fair die?

    Answer: 16

Thursday 23 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 16 + 36

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 30, 33, 36, 39, ...

    Answer: 42
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 4cm and height 5cm

    Answer: 10cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 28:16

    Answer: 7:4
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 5 on a fair die?

    Answer: 16

Friday 24 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 11 + 16

    Answer: 11 + 16 = 27
  2. 2. Algebra

    Factorise: 30x + 24

    Answer: 6(5x + 4)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 18.4cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 18:15

    Answer: 6:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 27, 11, 26, 16, 41

    Answer: 30