Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 26 + 81

    Answer: 26 + 81 = 107
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 6x

    Answer: 13x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 18.4cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4:10

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 13, 5, 8, 9

    Answer: 8.8

Tuesday 6 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9.3 + 1.4

    Answer: 9.3 + 1.4 = 10.7
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 10

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:20

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 4 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 7 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 69 + 19

    Answer: 79
  2. 2. Algebra

    Factorise: 48x + 42

    Answer: 6(8x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 16.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:24

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 16, 15

    Answer: 17

Thursday 8 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 79 + 36

    Answer: 79 + 36 = 115
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x + 8x

    Answer: 16x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 16.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:9

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 19, 8

    Answer: 10.666666666667

Friday 9 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: 95 × 92

    Answer: 97
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 16, 22, 28, 34, ...

    Answer: 40
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 8.cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:32

    Answer: 1:4
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12