Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 15

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Factorise: 24x + 9

    Answer: 3(8x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 8.cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 18:6

    Answer: 3:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 8, 14, 16, 6

    Answer: 11.8

Tuesday 25 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9.3 + 3.1

    Answer: 9.3 + 3.1 = 12.4
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 7, 11, 15, 19, ...

    Answer: 23
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 8.5cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:28

    Answer: 2:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 9, 19

    Answer: 12.333333333333

Wednesday 26 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 76 + 94

    Answer: 76 + 94 = 170
  2. 2. Algebra

    Factorise: 16x + 10

    Answer: 2(8x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 9.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:5, the difference between shares is 30. What are the shares?

    Answer: 105 and 75
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 20, 30, 45, 18, 38

    Answer: 27

Thursday 27 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 19 + 29

    Answer: 13
  2. 2. Algebra

    Expand: 4(x + 6)

    Answer: 4x + 24
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 11.5cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:9

    Answer: 7:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Friday 28 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 11 + 17

    Answer: 11 + 17 = 28
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 18

    Answer: x = 16
  3. 3. Geometry

    Find the area of a right triangle with base 12cm and height 9cm

    Answer: 54cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 32:12

    Answer: 8:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 11, 5, 19

    Answer: 11.25