Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 21 + 22

    Answer: 21 + 22 = 43
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 6x

    Answer: 12x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:1, the difference between shares is 58. What are the shares?

    Answer: 87 and 29
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Tuesday 1 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 38 + 99

    Answer: 38 + 99 = 137
  2. 2. Algebra

    Simplify: 2x + 5x

    Answer: 7x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 10.4cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 28

    Answer: 7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 12, 9, 3

    Answer: 9

Wednesday 2 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 19 + 29

    Answer: 13
  2. 2. Algebra

    Factorise: 24x + 20

    Answer: 4(6x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 12cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:12

    Answer: 5:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 12, 7

    Answer: 9.6666666666667

Thursday 3 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6.1 + 8.1

    Answer: 6.1 + 8.1 = 14.2
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x + 2x

    Answer: 7x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 15cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:12

    Answer: 7:4
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Friday 4 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 31 + 78

    Answer: 31 + 78 = 109
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 6 = 20

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 12.7cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:25

    Answer: 4:5
  5. 5. Statistics

    Find the median of: 14, 9, 13, 13, 9

    Answer: 13