Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 64 + 73

    Answer: 64 + 73 = 137
  2. 2. Algebra

    Simplify: 4x + 4x

    Answer: 8x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 12cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:35

    Answer: 2:7
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 1 on a fair die?

    Answer: 16

Tuesday 5 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    30000

    Answer: 3 × 104
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 30, 36, 42, 48, ...

    Answer: 54
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 8.cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 18:15

    Answer: 6:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 42, 20, 29, 42, 33

    Answer: 22

Wednesday 6 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 62 + 73

    Answer: 62 + 73 = 135
  2. 2. Algebra

    Expand: 9(x + 2)

    Answer: 9x + 18
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:20

    Answer: 3:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 3, 3, 13

    Answer: 5.5

Thursday 7 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 + 39

    Answer: 12 + 39 = 51
  2. 2. Algebra

    Factorise: 20x + 28

    Answer: 4(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 10cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:16

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 2 on a fair die?

    Answer: 16

Friday 8 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 57 + 17

    Answer: 67
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 15, 22, 29, 36, ...

    Answer: 43
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 20cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:12

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12