Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 51 + 48

    Answer: 51 + 48 = 99
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 26, 36, 46, 56, ...

    Answer: 66
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 168

    Answer: 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 14, 6

    Answer: 8.6666666666667

Tuesday 19 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 43 + 36

    Answer: 43 + 36 = 79
  2. 2. Algebra

    Factorise: 30x + 25

    Answer: 5(6x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 12cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 18:9

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 9, 3, 7, 20

    Answer: 10.4

Wednesday 20 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7 + 6

    Answer: 13
  2. 2. Algebra

    Factorise: 42x + 30

    Answer: 6(7x + 5)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 8cm

    Answer: 201.06cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 32:24

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 19, 17, 7, 17

    Answer: 15

Thursday 21 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: -9 + 10

    Answer: 1
  2. 2. Algebra

    Simplify: 4x + 4x

    Answer: 8x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 18.4cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:4

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Friday 22 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 15 + 15

    Answer: 25
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 25, 35, 45, 55, ...

    Answer: 65
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:2, the difference between shares is 46. What are the shares?

    Answer: 138 and 92
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 4, 13, 8, 8

    Answer: 9