Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 39 + 12

    Answer: 39 + 12 = 51
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 10 = 27

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 103

    Answer: 25.75
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 3, 20

    Answer: 14

Tuesday 10 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 45

    Answer: 25 + 45 = 70
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(x + 2)

    Answer: 2x + 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 9.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 46

    Answer: 4.6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 6, 17, 12, 2

    Answer: 7.8

Wednesday 11 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 58 + 28

    Answer: 78
  2. 2. Algebra

    Factorise: 28x + 16

    Answer: 4(7x + 4)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 10cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:8

    Answer: 5:4
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 6 on a fair die?

    Answer: 16

Thursday 12 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 68 + 18

    Answer: 78
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x + 2x

    Answer: 10x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 119

    Answer: 11.9
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 36, 33, 28, 29, 20

    Answer: 16

Friday 13 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 24 + 57

    Answer: 24 + 57 = 81
  2. 2. Algebra

    Factorise: 30x + 48

    Answer: 6(5x + 8)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 8.cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 28:8

    Answer: 7:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 6, 5, 6

    Answer: 7.5