Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6 + 8

    Answer: 14
  2. 2. Algebra

    Factorise: 14x + 6

    Answer: 2(7x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 18:21

    Answer: 6:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 15, 8

    Answer: 12

Tuesday 24 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 15

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Factorise: 30x + 35

    Answer: 5(6x + 7)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 4cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:6

    Answer: 5:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 3, 7

    Answer: 9.3333333333333

Wednesday 25 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 41 + 19

    Answer: 41 + 19 = 60
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x + 6x

    Answer: 11x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 28:12

    Answer: 7:3
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Thursday 26 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 10 + 3 × 5

    Answer: 25
  2. 2. Algebra

    Simplify: 4x + 9x

    Answer: 13x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 9.9cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:30

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 10, 3, 17, 20

    Answer: 10.6

Friday 27 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 611 + 111

    Answer: 711
  2. 2. Algebra

    Simplify: 2x + 7x

    Answer: 9x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 16.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 25

    Answer: 12.5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12