Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 32 + 88

    Answer: 32 + 88 = 120
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 25, 34, 43, 52, ...

    Answer: 61
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 10cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 18:15

    Answer: 6:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 2 on a fair die?

    Answer: 16

Tuesday 14 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: 63 × 65

    Answer: 68
  2. 2. Algebra

    Simplify: 3x + 5x

    Answer: 8x
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 4cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:14

    Answer: 3:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 11, 15, 18, 3

    Answer: 13.2

Wednesday 15 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8.6 + 7.8

    Answer: 8.6 + 7.8 = 16.4
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 25, 35, 45, 55, ...

    Answer: 65
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 177

    Answer: 44.25
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 3, 12, 11

    Answer: 7.25

Thursday 16 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2 + (-4)

    Answer: -2
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 13, 18, 23, 28, ...

    Answer: 33
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 10cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:12

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 16, 16

    Answer: 13.333333333333

Friday 17 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 46

    Answer: 25 + 46 = 71
  2. 2. Algebra

    Factorise: 14x + 10

    Answer: 2(7x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 19.8cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 30:20

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 2, 4

    Answer: 8