Change pack
Bedrock Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    400000

    Answer: 4 × 105
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 24, 28, 32, 36, ...

    Answer: 40
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 19.8cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:32

    Answer: 5:8
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 14, 17

    Answer: 13.333333333333

Tuesday 21 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6.5 + 1

    Answer: 6.5 + 1 = 7.5
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x + 6x

    Answer: 15x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 14.cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:16

    Answer: 3:8
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 44, 34, 33, 37, 15

    Answer: 29

Wednesday 22 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 69 + 29

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Factorise: 16x + 10

    Answer: 2(8x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:10

    Answer: 3:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 2 on a fair die?

    Answer: 16

Thursday 23 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: 84 × 82

    Answer: 86
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 28, 32, 36, 40, ...

    Answer: 44
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:20

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 16, 6

    Answer: 13.666666666667

Friday 24 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 87 + 66

    Answer: 87 + 66 = 153
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x + 8x

    Answer: 17x
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 4cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:28

    Answer: 3:7
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12