Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Three lengths are 1.77m, 3.95m and 4.86m. What is their total length?

    Answer: 10.58m
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 50.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513

Tuesday 23 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 23 + 15 + 23

    Answer: 2315
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 4.5

    Answer: x = 27
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 41cm. Find the angle

    Answer: 43°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 21. If 5 of them are 23, 41, 34, 43, 22, what is the missing number?

    Answer: -37

Wednesday 24 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 729

    Answer: 1727
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 3x + 5y - y

    Answer: 5x + 4y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 47.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 10.4% of 332

    Answer: 34.53
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Thursday 25 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 42cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 43.9% of 217

    Answer: 95.26
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 24. If 5 of them are 37, 48, 17, 49, 46, what is the missing number?

    Answer: -53

Friday 26 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 842

    Answer: 1841
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(3x - 5)

    Answer: 15x - 25
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 5cm and one side 3cm. Find its area

    Answer: 6cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 613