Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    If x2 = 16, what is x?

    Answer: 4
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 6.1666666666667

    Answer: x = 37
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 54.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 30.7% of 327

    Answer: 100.39
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 45, 41, 38, 38, 19, what is the missing number?

    Answer: -1

Tuesday 6 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 126. What are the numbers?

    Answer: 41, 42, and 43
  2. 2. Algebra

    Simplify: 26x²y³ ÷ 6xy²

    Answer: 4.3333333333333xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 21cm. Find the angle

    Answer: 40.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 24. If 4 of them are 49, 41, 46, 32, what is the missing number?

    Answer: -48

Wednesday 7 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 7.5

    Answer: x = 30
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-3, -4) and (9, 5)

    Answer: 15
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Thursday 8 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5.93 + 34.99 + 0.374

    Answer: 5.93 + 34.99 + 0.374 = 41.294
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 49.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 31.7% of 940

    Answer: 297.98
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Friday 9 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 1.625

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 42cm. Find the angle

    Answer: 58.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 43.2% of 279

    Answer: 120.53
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513