Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Complete the square: x² + 2.8x

    Answer: (x + 1.4)² - 1.96
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 46.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 28% of 581

    Answer: 162.68
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 511

Tuesday 13 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y4 × y4 × y5

    Answer: y13
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 7x + 9y - 3y

    Answer: x + 6y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 47°
  4. 4. Ratio

    Calculate 17.6% of 509

    Answer: 89.58
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25

Wednesday 14 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 8

    Answer: x = 24
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 45.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 37

Thursday 15 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 889

    Answer: 1883
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 6.1666666666667

    Answer: x = 37
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 19cm. Find the angle

    Answer: 46.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 27, 36, 30, 21, what is the missing number?

    Answer: 41

Friday 16 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 1.875

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 65.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 10.4% of 740

    Answer: 76.96
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 415