Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 13 + 13 + 14

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 1.5

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 36.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 14.7% of 816

    Answer: 119.95
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513

Tuesday 27 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 521

    Answer: 1519
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 2x + 3y - y

    Answer: 6x + 2y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 57.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 13.8% of 340

    Answer: 46.92
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Wednesday 28 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 1.8

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Thursday 29 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 3.8333333333333

    Answer: x = 23
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 27cm. Find the angle

    Answer: 35.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 413

Friday 30 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y4 × y5 × y5

    Answer: y14
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 10x

    Answer: 2x(6x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 39cm. Find the angle

    Answer: 57.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 13.2% of 916

    Answer: 120.91
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13