Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 114. What are the numbers?

    Answer: 37, 38, and 39
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 3.4285714285714

    Answer: x = 24
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 21cm. Find the angle

    Answer: 44.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 16.7% of 249

    Answer: 41.58
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Tuesday 4 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 745

    Answer: 1742
  2. 2. Algebra

    Expand: 8(2x - 10)

    Answer: 16x - 80
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 52.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Wednesday 5 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 132. What are the numbers?

    Answer: 43, 44, and 45
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 9.5

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 43cm. Find the angle

    Answer: 51.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 314

Thursday 6 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y4 × y5 × y5

    Answer: y14
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 3.25

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 33°
  4. 4. Ratio

    Calculate 44% of 304

    Answer: 133.76
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 40, 42, 16, 17, what is the missing number?

    Answer: 30

Friday 7 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 8

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 11cm and b = 17cm in a right triangle

    Answer: 20.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13