Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 8

    Answer: x = 16
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 48.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Tuesday 11 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 46 + 15 + 12

    Answer: 4130
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 6.3333333333333

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 42cm. Find the angle

    Answer: 50°
  4. 4. Ratio

    Calculate 41.9% of 558

    Answer: 233.8
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Wednesday 12 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 45 + 35 + 16

    Answer: 4730
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 2.6666666666667

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 43cm. Find the angle

    Answer: 57.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Thursday 13 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y2 × y4 × y3

    Answer: y9
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 2.5

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 57.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 18, 43, 30, 48, what is the missing number?

    Answer: -39

Friday 14 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 4.2

    Answer: x = 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 53.6°
  4. 4. Ratio

    Calculate 39.2% of 606

    Answer: 237.55
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25