Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 47cm. Find the angle

    Answer: 50.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 41, 23, 41, 46, what is the missing number?

    Answer: -11

Tuesday 18 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 123. What are the numbers?

    Answer: 40, 41, and 42
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 10.333333333333

    Answer: x = 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 39cm. Find the angle

    Answer: 44.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 46.7% of 521

    Answer: 243.31
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 313

Wednesday 19 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 7.6

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Calculate 16.1% of 854

    Answer: 137.49
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Thursday 20 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 1.6

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 10cm and b = 10cm in a right triangle

    Answer: 14.cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 15.5% of 377

    Answer: 58.44
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 37

Friday 21 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Calculate 39.1% of 672

    Answer: 262.75
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 23, 18, 37, 33, what is the missing number?

    Answer: 34