Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 10x² + 8x

    Answer: 2x(5x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 58.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Tuesday 25 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 993 + 544

    Answer: 1537
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 2.3333333333333

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 46cm. Find the angle

    Answer: 54.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 16.8% of 814

    Answer: 136.75
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 617

Wednesday 26 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 4

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 12cm and b = 16cm in a right triangle

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 611

Thursday 27 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 114. What are the numbers?

    Answer: 37, 38, and 39
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 47.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 516

Friday 28 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 615

    Answer: 1605
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 41cm. Find the angle

    Answer: 50.6°
  4. 4. Ratio

    Calculate 23.5% of 814

    Answer: 191.29
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 36, 49, 29, 46, 31, what is the missing number?

    Answer: 13