Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 + 36 + 12

    Answer: 32
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 15x² + 10x

    Answer: 5x(3x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 19cm. Find the angle

    Answer: 50.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 17, 21, 46, what is the missing number?

    Answer: 44

Tuesday 1 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 529

    Answer: 1528
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 5.7142857142857

    Answer: x = 40
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 39cm. Find the angle

    Answer: 57.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 39. If 3 of them are 15, 50, 32, what is the missing number?

    Answer: 59

Wednesday 2 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 13

    Answer: x = 26
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 36.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 14.6% of 550

    Answer: 80.3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 22. If 4 of them are 39, 18, 46, 47, what is the missing number?

    Answer: -40

Thursday 3 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 996 + 864

    Answer: 1860
  2. 2. Algebra

    Simplify: 19x²y³ ÷ 4xy²

    Answer: 4.75xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Friday 4 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    If x4 = 256, what is x?

    Answer: 4
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 2.3333333333333

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 54.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 50, 16, 24, what is the missing number?

    Answer: 22