Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0087

    Answer: 8.7 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 6x² + 4x

    Answer: 2x(3x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 63.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 310

Tuesday 21 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 14

    Answer: x = 28
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 40cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 36, 46, 38, 32, 37, what is the missing number?

    Answer: 27

Wednesday 22 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 4.375

    Answer: x = 35
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 57.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 29, 45, 25, 43, 24, what is the missing number?

    Answer: 38

Thursday 23 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Calculate 36.4% of 491

    Answer: 178.72
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 44, 44, 23, 40, 17, what is the missing number?

    Answer: 36

Friday 24 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 150. What are the numbers?

    Answer: 49, 50, and 51
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3.875

    Answer: x = 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 36.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 48, 30, 18, 38, what is the missing number?

    Answer: -4