Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 10.666666666667

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 517

Tuesday 28 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 4

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 13cm and one side 5cm. Find its area

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Wednesday 29 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 996 + 664

    Answer: 1660
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 34.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 20. If 5 of them are 20, 48, 20, 43, 49, what is the missing number?

    Answer: -60

Thursday 30 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 992 + 579

    Answer: 1571
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 16x

    Answer: 4x(3x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 43cm. Find the angle

    Answer: 57.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 16, 16, 16, what is the missing number?

    Answer: 80

Friday 31 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 39.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 22.4% of 911

    Answer: 204.06
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 15, 46, 39, what is the missing number?

    Answer: 20