Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 559

    Answer: 1553
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 10.666666666667

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 47.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 29.5% of 679

    Answer: 200.31
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Tuesday 11 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 96. What are the numbers?

    Answer: 31, 32, and 33
  2. 2. Algebra

    Simplify: 11x - 3x + 5y - 2y

    Answer: 8x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 55.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Wednesday 12 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 791

    Answer: 1788
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 14

    Answer: x = 28
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 54.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 313

Thursday 13 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Simplify: 23x²y³ ÷ 4xy²

    Answer: 5.75xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 27cm. Find the angle

    Answer: 45.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Friday 14 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 34 + 12 + 24

    Answer: 74
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 5.3333333333333

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 40cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 50, 38, 29, 29, 20, what is the missing number?

    Answer: 50