Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 4.2857142857143

    Answer: x = 30
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 46cm. Find the angle

    Answer: 50.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 23. If 4 of them are 46, 44, 27, 41, what is the missing number?

    Answer: -43

Tuesday 18 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 9.25

    Answer: x = 37
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 47.5°
  4. 4. Ratio

    Calculate 24.5% of 252

    Answer: 61.74
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513

Wednesday 19 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 132. What are the numbers?

    Answer: 43, 44, and 45
  2. 2. Algebra

    Simplify: 36x²y³ ÷ 6xy²

    Answer: 6xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 39.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Thursday 20 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 715

    Answer: 1714
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 3.5

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 43.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 16

Friday 21 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 + 13 + 12

    Answer: 43
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 12.333333333333

    Answer: x = 37
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 54.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 44% of 793

    Answer: 348.92
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211