Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Simplify: 24x²y³ ÷ 3xy²

    Answer: 8xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 47°
  4. 4. Ratio

    Calculate 18.4% of 610

    Answer: 112.24
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 516

Tuesday 25 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 515

    Answer: 1509
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 1

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 52.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 27, 49, 38, 44, what is the missing number?

    Answer: 37

Wednesday 26 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 28x² + 8x

    Answer: 4x(7x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 64.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 29. If 3 of them are 33, 27, 30, what is the missing number?

    Answer: 26

Thursday 27 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 785

    Answer: 1782
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 7

    Answer: x = 35
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 64.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513

Friday 28 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Simplify: 11x - 6x + 9y - 5y

    Answer: 5x + 4y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 43.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 24. If 4 of them are 28, 33, 38, 32, what is the missing number?

    Answer: -11