Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 45 + 14 + 46

    Answer: 10360
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 21x

    Answer: 3x(4x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 34°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Tuesday 2 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 132. What are the numbers?

    Answer: 43, 44, and 45
  2. 2. Algebra

    Complete the square: x² + 3.4x

    Answer: (x + 1.7)² - 2.89
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 40cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 29. If 3 of them are 20, 23, 45, what is the missing number?

    Answer: 28

Wednesday 3 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 114. What are the numbers?

    Answer: 37, 38, and 39
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 15x² + 12x

    Answer: 3x(5x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 42.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 59

Thursday 4 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 863

    Answer: 1858
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 17

    Answer: x = 34
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 27cm. Find the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Friday 5 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 19.5

    Answer: x = 39
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 61.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 24.4% of 857

    Answer: 209.11
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 29