Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 13 + 23 + 25

    Answer: 75
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x - 4x + 8y - 4y

    Answer: x + 4y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 38°
  4. 4. Ratio

    Calculate 49.1% of 805

    Answer: 395.26
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 26, 18, 45, what is the missing number?

    Answer: 31

Tuesday 9 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 721

    Answer: 1718
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 1.125

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 10cm and one side 6cm. Find its area

    Answer: 24cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 310

Wednesday 10 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 653

    Answer: 1643
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 2.5

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-6, -2) and (8, 9)

    Answer: 17.8
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 31. If 3 of them are 30, 35, 38, what is the missing number?

    Answer: 21

Thursday 11 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y4 × y5 × y5

    Answer: y14
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 9x² + 21x

    Answer: 3x(3x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 36.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 415

Friday 12 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 132. What are the numbers?

    Answer: 43, 44, and 45
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 6

    Answer: x = 36
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 49.6°
  4. 4. Ratio

    Calculate 46.7% of 424

    Answer: 198.01
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 37