Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 723

    Answer: 1720
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 55.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Tuesday 16 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 2.2857142857143

    Answer: x = 16
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-8, -2) and (11, 6)

    Answer: 20.62
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Wednesday 17 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 9x + 6y - y

    Answer: x + 5y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 23cm. Find the angle

    Answer: 45.9°
  4. 4. Ratio

    Calculate 39.2% of 263

    Answer: 103.1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 30, 29, 25, what is the missing number?

    Answer: 68

Thursday 18 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 834

    Answer: 1831
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 3.3333333333333

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 48.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 512

Friday 19 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The temperature is -10°C. It rises by 10°C. What is the new temperature?

    Answer: 0°C
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 7

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 34°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 415