Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 96. What are the numbers?

    Answer: 31, 32, and 33
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 19.5

    Answer: x = 39
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 36.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Tuesday 30 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3

    Answer: x = 24
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 40.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 21. If 3 of them are 20, 41, 41, what is the missing number?

    Answer: -18

Wednesday 31 May 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 2.5

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 44°
  4. 4. Ratio

    Calculate 46.6% of 941

    Answer: 438.51
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 314

Thursday 1 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 5

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 66.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 12.1% of 367

    Answer: 44.41
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Friday 2 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 96. What are the numbers?

    Answer: 31, 32, and 33
  2. 2. Algebra

    Expand: 8(8x - 4)

    Answer: 64x - 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 46°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13