Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 14x

    Answer: 2x(6x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Tuesday 6 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 14 + 13

    Answer: 7160
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 4x² + 6x

    Answer: 2x(2x + 3)
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (1, 1) and (9, 6)

    Answer: 9.43
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 25, 34, 49, 29, what is the missing number?

    Answer: 8

Wednesday 7 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 7.6

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 54.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 31. If 3 of them are 48, 44, 35, what is the missing number?

    Answer: -3

Thursday 8 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 2.2857142857143

    Answer: x = 16
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 46cm. Find the angle

    Answer: 55.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 38

Friday 9 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 24 + 34 + 25

    Answer: 3320
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 6.6666666666667

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 66°
  4. 4. Ratio

    Calculate 26.4% of 494

    Answer: 130.42
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 17, 48, 22, 35, what is the missing number?

    Answer: 78