Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 2.8

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 17cm and one side 8cm. Find its area

    Answer: 60cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 517

Tuesday 13 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 123. What are the numbers?

    Answer: 40, 41, and 42
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 2

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 35.1% of 876

    Answer: 307.48
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 47, 35, 24, 40, what is the missing number?

    Answer: 49

Wednesday 14 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 2.3333333333333

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 61.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25

Thursday 15 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 532

    Answer: 1526
  2. 2. Algebra

    Expand: 7(2x - 10)

    Answer: 14x - 70
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 50.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 29

Friday 16 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 6x + 6y - y

    Answer: 4x + 5y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 46.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 41.1% of 928

    Answer: 381.41
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 23. If 3 of them are 17, 18, 27, what is the missing number?

    Answer: 30