Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 4.6666666666667

    Answer: x = 28
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 64.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 23. If 5 of them are 44, 26, 29, 37, 31, what is the missing number?

    Answer: -29

Tuesday 20 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Expand: 8(6x - 12)

    Answer: 48x - 96
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 64.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 27, 19, 20, 26, 31, what is the missing number?

    Answer: 51

Wednesday 21 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y2 × y3 × y3

    Answer: y8
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 33.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27

Thursday 22 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 740

    Answer: 1730
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-3, -6) and (10, 4)

    Answer: 16.4
  4. 4. Ratio

    Calculate 16.1% of 539

    Answer: 86.78
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27

Friday 23 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 17

    Answer: x = 34
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 15cm and b = 13cm in a right triangle

    Answer: 19.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 27, 40, 18, 23, 22, what is the missing number?

    Answer: 86