Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 126. What are the numbers?

    Answer: 41, 42, and 43
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 4.8571428571429

    Answer: x = 34
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 55.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 30. If 4 of them are 33, 47, 33, 23, what is the missing number?

    Answer: 14

Tuesday 27 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 992 + 742

    Answer: 1734
  2. 2. Algebra

    Simplify: 18x²y³ ÷ 3xy²

    Answer: 6xy
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (1, -6) and (12, 7)

    Answer: 17.03
  4. 4. Ratio

    Calculate 20.5% of 840

    Answer: 172.2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 20, 40, 29, 30, what is the missing number?

    Answer: -19

Wednesday 28 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 33.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Thursday 29 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 10.666666666667

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 64.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Friday 30 June 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    If x4 = 16, what is x?

    Answer: 2
  2. 2. Algebra

    Simplify: 11x - 10x + 4y - 3y

    Answer: x + y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 50.5°
  4. 4. Ratio

    Calculate 13.3% of 541

    Answer: 71.95
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211