Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Calculate 29.4% of 403

    Answer: 118.48
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 413

Tuesday 4 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 760

    Answer: 1751
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3.625

    Answer: x = 29
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 9cm and b = 19cm in a right triangle

    Answer: 21cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25

Wednesday 5 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 6.3333333333333

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 66.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 2 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 38

Thursday 6 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 21x² + 6x

    Answer: 3x(7x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 58°
  4. 4. Ratio

    Calculate 41.9% of 956

    Answer: 400.56
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 516

Friday 7 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x - 2x + 6y - 3y

    Answer: 3x + 3y
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 5cm and one side 3cm. Find its area

    Answer: 6cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15