Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: √8 + √18

    Answer: 2√2 + 3√2 = 5√2
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 3.7142857142857

    Answer: x = 26
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 53.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 17, 46, 36, 37, what is the missing number?

    Answer: 4

Tuesday 11 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 3.8571428571429

    Answer: x = 27
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 55.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 18.1% of 267

    Answer: 48.33
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 313

Wednesday 12 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 1

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 27cm. Find the angle

    Answer: 42.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Thursday 13 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 1.25

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 40.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 613

Friday 14 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 6.6666666666667

    Answer: x = 40
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Calculate 14.8% of 509

    Answer: 75.33
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 613