Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x - 2x + 4y - 3y

    Answer: 7x + y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 21cm. Find the angle

    Answer: 55.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 4 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25

Tuesday 18 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 635

    Answer: 1629
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 7

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 57.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Wednesday 19 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 123. What are the numbers?

    Answer: 40, 41, and 42
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 47.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 22.7% of 900

    Answer: 204.3
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Thursday 20 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 150. What are the numbers?

    Answer: 49, 50, and 51
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 6x² + 4x

    Answer: 2x(3x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 46.6°
  4. 4. Ratio

    Calculate 21% of 909

    Answer: 190.89
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 617

Friday 21 July 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 132. What are the numbers?

    Answer: 43, 44, and 45
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 4

    Answer: x = 28
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 18cm. Find the angle

    Answer: 43.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14