Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 648

    Answer: 1647
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 7.6666666666667

    Answer: x = 23
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 61.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Tuesday 15 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 28x² + 8x

    Answer: 4x(7x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 55.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 213

Wednesday 16 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 123. What are the numbers?

    Answer: 40, 41, and 42
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 4.5714285714286

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 47.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 47, 33, 17, 38, 39, what is the missing number?

    Answer: 42

Thursday 17 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 1.5714285714286

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 67.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 14.3% of 244

    Answer: 34.89
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 17, 46, 36, what is the missing number?

    Answer: 1

Friday 18 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y2 × y2 × y5

    Answer: y9
  2. 2. Algebra

    Simplify: 18x²y³ ÷ 4xy²

    Answer: 4.5xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 43cm. Find the angle

    Answer: 57.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 33, 37, 46, 24, 35, what is the missing number?

    Answer: 5