Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 727

    Answer: 1725
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 1.5

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 46cm. Find the angle

    Answer: 54.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 49, 21, 17, 33, 41, what is the missing number?

    Answer: 31

Tuesday 22 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 16cm and b = 13cm in a right triangle

    Answer: 20.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 313

Wednesday 23 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 745

    Answer: 1742
  2. 2. Algebra

    Simplify: 11x - 5x + 5y - 4y

    Answer: 6x + y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 57.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 12% of 300

    Answer: 36
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25

Thursday 24 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 770

    Answer: 1761
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 6.8

    Answer: x = 34
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 54.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 27, 38, 19, what is the missing number?

    Answer: 60

Friday 25 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Expand: 3(2x - 9)

    Answer: 6x - 27
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 47°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513