Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 63.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 17, 33, 41, 34, 33, what is the missing number?

    Answer: 16

Tuesday 12 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00031

    Answer: 3.1 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 25x² + 20x

    Answer: 5x(5x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 40.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 41, 48, 25, 36, what is the missing number?

    Answer: -15

Wednesday 13 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 996 + 782

    Answer: 1778
  2. 2. Algebra

    Expand: 4(8x - 6)

    Answer: 32x - 24
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 43.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 36, 43, 36, what is the missing number?

    Answer: 17

Thursday 14 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 4.5

    Answer: x = 27
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 56.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 20. If 5 of them are 29, 16, 16, 44, 39, what is the missing number?

    Answer: -24

Friday 15 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3.625

    Answer: x = 29
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 20cm and b = 17cm in a right triangle

    Answer: 26.2cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 33.2% of 323

    Answer: 107.24
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14