Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x - 5x + 3y - y

    Answer: x + 2y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 47°
  4. 4. Ratio

    Calculate 27.8% of 666

    Answer: 185.15
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 27, 50, 45, 24, what is the missing number?

    Answer: 39

Tuesday 19 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 123. What are the numbers?

    Answer: 40, 41, and 42
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 4x + 9y - 6y

    Answer: 6x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 40.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 24. If 5 of them are 33, 48, 27, 39, 31, what is the missing number?

    Answer: -34

Wednesday 20 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 35x² + 15x

    Answer: 5x(7x + 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 55.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 25, 30, 28, 28, what is the missing number?

    Answer: 29

Thursday 21 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 992 + 650

    Answer: 1642
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 5cm and one side 3cm. Find its area

    Answer: 6cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 49.4% of 983

    Answer: 485.6
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 22. If 5 of them are 35, 49, 16, 42, 50, what is the missing number?

    Answer: -60

Friday 22 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 6.5

    Answer: x = 26
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 41cm. Find the angle

    Answer: 43°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 38