Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 52.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 21. If 5 of them are 17, 23, 49, 24, 38, what is the missing number?

    Answer: -25

Tuesday 26 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 537

    Answer: 1528
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 7x + 4y - 3y

    Answer: x + y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 43.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 27, 28, 29, 30, what is the missing number?

    Answer: 81

Wednesday 27 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3.125

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 41cm. Find the angle

    Answer: 52.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Thursday 28 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 96. What are the numbers?

    Answer: 31, 32, and 33
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 50.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Friday 29 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 993 + 688

    Answer: 1681
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 14

    Answer: x = 28
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 41cm. Find the angle

    Answer: 59.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 21.5% of 732

    Answer: 157.38
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 25, 28, 27, what is the missing number?

    Answer: 60