Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 43.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Tuesday 3 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the missing number: 2.96 + □ = 18.09

    Answer: □ = 15.13
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 6

    Answer: x = 30
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 22cm. Find the angle

    Answer: 47°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Wednesday 4 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Simplify: 12x - 9x + 4y - y

    Answer: 3x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 59.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 18.9% of 349

    Answer: 65.96
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Thursday 5 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0081

    Answer: 8.1 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 15x² + 6x

    Answer: 3x(5x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 20cm. Find the angle

    Answer: 41.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 21, 15, 28, 39, 50, what is the missing number?

    Answer: 63

Friday 6 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 570

    Answer: 1561
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 6x + 10y - 3y

    Answer: 4x + 7y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 61.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13