Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 5.8333333333333

    Answer: x = 35
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 653

    Answer: 65.3
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27

Tuesday 10 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 681

    Answer: 1680
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 2x + 9y - 8y

    Answer: 6x + y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 46cm. Find the angle

    Answer: 49.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Wednesday 11 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 2.75

    Answer: x = 22
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 37.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 310

Thursday 12 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 993 + 852

    Answer: 1845
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 5.6666666666667

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 27cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 311

Friday 13 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the missing number: 5.66 + □ = 18.04

    Answer: □ = 12.38
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x - 8x + 9y - 6y

    Answer: x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 23cm. Find the angle

    Answer: 42.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 35.9% of 373

    Answer: 133.91
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 35, 38, 26, 17, 26, what is the missing number?

    Answer: 86