Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 56 + 35 + 56

    Answer: 3415
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 47.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 32.5% of 771

    Answer: 250.58
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 16

Tuesday 17 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 885

    Answer: 1883
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3.125

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 54.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 59

Wednesday 18 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 765

    Answer: 1762
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 4

    Answer: x = 24
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-3, -2) and (6, 6)

    Answer: 12.04
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Thursday 19 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 3.5

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 9cm and b = 21cm in a right triangle

    Answer: 22.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 6 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Friday 20 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 2x + 7y - 4y

    Answer: 8x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 38.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 23, 38, 36, what is the missing number?

    Answer: 3