Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (0, 0) and (9, 8)

    Answer: 12.04
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 36. If 4 of them are 44, 21, 48, 43, what is the missing number?

    Answer: 24

Tuesday 24 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 10x² + 4x

    Answer: 2x(5x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Wednesday 25 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 2.4

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 42cm. Find the angle

    Answer: 46.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Thursday 26 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 42cm. Find the angle

    Answer: 58.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 20, 47, 28, what is the missing number?

    Answer: 37

Friday 27 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 4.75

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 56°
  4. 4. Ratio

    Calculate 36% of 827

    Answer: 297.72
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12