Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 2

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 45cm. Find the angle

    Answer: 54.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 48.1% of 547

    Answer: 263.11
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Tuesday 31 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 3.8

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 32°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Wednesday 1 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 613

    Answer: 1604
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 53.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27

Thursday 2 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 37.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 27. If 3 of them are 29, 48, 34, what is the missing number?

    Answer: -3

Friday 3 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 46 + 24 + 12

    Answer: 53
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 3.375

    Answer: x = 27
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 58.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 47.8% of 431

    Answer: 206.02
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25