Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Complete the square: x² + 3.2x

    Answer: (x + 1.6)² - 2.56
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 35.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 15.7% of 714

    Answer: 112.1
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Tuesday 7 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 114. What are the numbers?

    Answer: 37, 38, and 39
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 4x² + 14x

    Answer: 2x(2x + 7)
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 13cm and one side 5cm. Find its area

    Answer: 30cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Wednesday 8 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 25x² + 35x

    Answer: 5x(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 19cm and b = 18cm in a right triangle

    Answer: 26.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 313

Thursday 9 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 504

    Answer: 1499
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x - 4x + 7y - 5y

    Answer: 3x + 2y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 38.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 30. If 4 of them are 23, 45, 24, 41, what is the missing number?

    Answer: 17

Friday 10 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Expand: 4(5x - 9)

    Answer: 20x - 36
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 41.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 513