Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 14x² + 10x

    Answer: 2x(7x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 54°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 16

Tuesday 14 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 2x + 10y - y

    Answer: 6x + 9y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 59.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 36.2% of 333

    Answer: 120.55
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Wednesday 15 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 35x² + 10x

    Answer: 5x(7x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 34.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Thursday 16 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 99. What are the numbers?

    Answer: 32, 33, and 34
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 4.5

    Answer: x = 27
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 42.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 613

Friday 17 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 868

    Answer: 1858
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 6.5

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 35